Indhold
Share Post

Om livets bardo

En weekend i april var jeg i min fordybelsesgruppe på Nordlys. Temaet og indgangen til 4 dages fordybelse var livets bardo.

Hvad kommer jeg af. Og hvorfor er jeg her?

Det blev et tilbageblik. Et kig ind i mit ophav. Slægten, som jeg er en del af. Om opvækstens rammer og begivenheder. Mennesker på min vej. Hvad der har sat aftryk. Hvad der har været skelsættende.

Hvad der har formet mig til det menneske, som jeg er i dag.

Hvem er jeg?

Det kunne jeg let sætte lidt ord på. Men lige nu er jeg mere optaget af, hvorfor jeg er her.

I enneagrammet scorer jeg højt på 2’eren – hjælperen. Hende der altid står til rådighed. Hvor der er behov. En adfærd, der er kommet til udtryk på flere måder. Privat, formentlig primært i rollen som mor. Professionelt som medarbejder og samarbejdspartner.

I weekenden på Nordlys blev det tydeligt for mig, at jeg er her for at stå til rådighed. Ikke blot som mor, som samarbejdspartner eller i de andre roller, som jeg indtager. Men for det væsentlige.

Marianne Williamson skriver i sin bog, ‘A Return to Love’:

God has sent you here as His personal representative and is asking you to channel his love into the world. Are you waiting for a more important job? There isn’t one.

Ord som ræsonnerer stærkt og smukt. Som genkendes et sted dybt i mig.

At stå til rådighed for det væsentlige. At være et menneske som tilbyder sig som kanal. For kærlighedens stemme. For vågen bevidstheden. Det Guddommelige lys som er i og omkring os.

Jeg får også en fornemmelse af, hvorfor jeg mærker en indre insisteren på at rydde op i slægtens traumer. Gøre hvad der er muligt, så de stopper med at vandre videre.

En invitation jeg har taget imod for min skyld og for min søns skyld. For at jeg kan gå i livet, uden kroge der binder mig. Og For at gøre hans sti lidt lettere end min.

Men måske også ubevidst accepteret den invitation. Fordi jeg i mit indre ved, at jeg er nødt til at rydde op, for at kanalen kan stå åben.

Jeg har ryddet op i mere end 10 år. Alligevel er det som om, at udfordringerne lige nu står i kø. Jeg har formentlig selv kaldt dem ind. Fordi tiden er til oprydning. Og tiden er til, at jeg for alvor påtager mig min rolle. At stå til rådighed for det væsentlige.

Fra hjertet tak, far. Bag om alt ser jeg det meget fine menneske – dig som lærte mig at stå til rådighed. Jeg bærer med både ydmyghed og stolthed faklen videre.

Kærligst Inger
Din datter

Foto: Manuel Rheinschmidt (Unsplash) & fra eget album

Om Din vært og forfatter

Inger Hjort, spirituel vejleder, NORDLYS MasterCoach, samtalepartner og event manager.

Ud over at udgive podcast og skrive artikler indgår hun også i en lang række forskellige samarbejder omkring workshops, foredrag og events i ind- og udland. Alt sammen skabt med et ønske om at inspirere, de som er klar til at lytte. Og de som søger indsigt og bevidsthed om egne mønstre og overbevisninger.

I maj 2019 udkom hendes første bog, ‘Den Sensitive Elefant’. Det er en personlig beretning som består af korte tekster, hvor hun deler en række af sine spørgsmål og refleksioner fra sin udviklingsrejse i sin søgen efter fred.

Inger Hjort

BEVIDSTE STEMMER

Lyst til at være med i min gratis Facebook gruppe?

Refleksioner