Eksistentielt livsdesign

Eksistentielt livsdesign

– Når livet er en kreativ proces.

Samtale salon torsdag den 2. november 2023 med Kirsten Bonde som gæst.

At skrue op for livet

Livet er ved at udvikle sig til et psykologisk projekt. Flere og flere går til hver deres psykolog, med hver deres eksistentielle spørgsmål som:

  • Hvem er jeg?
  • Hvad skal jeg med mit liv?

Vi skal have psykologiseringen UD og kreativiteten IND i vores liv! For livet er en skøn, men til tider frustrerende, kreativ proces – præcis som en designproces! Derfor skal vi lære at blive bedre skabere og designere i vores eget liv og bedre co-designere i andres liv og i verden.

Den læring rummer aflæring af Excel-værdierne og opøvelse af et nyt værdisæt med en radikal anderledes måde at være i verden på. En måde, hvor vi skruer op for livskreativiteten, sanseligheden, empatien, forestillingskraften, forbundetheden og evnen til at skabe en bedre og bæredygtig fremtid sammen – og med AI som assistent, ikke som autopilot.

– det er visionen med Life centered design udviklet af Kirsten Bonde.

Det bliver en samtale salon, hvor vi blandt andet taler om:

  • Forskellige forståelser af kreativitet – og hvordan en kreativ væren er særligt relevant i dag både i forhold til at skabe trivsel og sundhed og til at skabe nye muligheder i et foranderligt arbejdsmarked
  • Hvordan man praktiserer life centered design? Om værdiafklaring, kreativ dekonstruktion, fremtidsscenarier og protreptik – en gammel græsk dialogkunst.
  • Vigtigheden af fokus på værdier, forståelse af, hvad de betyder for den enkelte (og fællesskabet) og hvordan man kan ændre dem
  • Om nødvendigheden af mod til at træde ud af komfortzonen

Den praktiske ramme

Samtale salonen er som altid i 2 dele med en pause imellem. Den første del består af dels samtale mellem Kirsten og jeg, og dels samtale ved bordene. Som noget særligt denne eftermiddag vil gæsterne få små refleksionsøvelser fra Kirsten.

I del 2 bliver der mulighed for, at du som gæst kan stille spørgsmål til Kirsten.

Intentionen med samtale salonen er at skabe et fint og trygt rum, hvor vi møder hinanden i åben og kærlig dialog. Og i samtaler som bidrager til refleksion og skaber ny indsigt.

Det er gratis at deltage i arrangementet, men tilmelding er nødvendig grundet begrænset antal pladser.

Du kan forudbestille Cafe Gayas samtalebuffet til særlig samtalesalon pris kr. 155 eller inkl. 1 glas kr. 200 (link samme sted som billet).

Om Kirsten Bonde

Kirsten er uddannet designer og forsker, Ph.d., samt certificeret protreptiker dels fra Ztrong og dels fra Ole Fogh Kirkeby. Hun arbejder til daglig som docent i kreativitet og har stor erfaring med undervisning og efteruddannelse af studerende og medarbejdere samt rådgivning af mere end 300 iværksættere fra bla. Spinderihallerne og Fremtidsfabrikken.

Din vært og arrangør

– er Inger Hjort, stifter af connecte, Spirituel trainer (HEG), NORDLYS MasterCoach (stud), podcastvært, -producer og -tilrettelægger samt forfatter til bogen ‘Den sensitive elefant’. Inger har et ønske om fra sit virke at inspirere til selvobservation og -refleksion som en vej til vågen bevidsthed, et stærkt personligt lederskab og en oplevelse af indre fred og tryghed.

Vi ses på Cafe Gaya.
Kærligst Kirsten og Inger