Den sensitive elefant

Og kunsten at flyve som en sommerfugl

Bog fra 2019 af Inger Hjort

Den sensitive elefant

Og kunsten af flyve som en sommerfugl

Bog fra 2019 af Inger Hjort

Om bogen Den sensitive elefant

Den Sensitive Elefant er en personlig beretning, hvor bogens forfatter deler sin rejse tilbage til sin opvækst i en dysfunktionel familie. Det er en fortælling, som giver læseren et indblik i, hvordan det har påvirket hendes voksenliv, og måden hun har været i verden på.

I korte tekster samler hun en række af sine spørgsmål og refleksioner fra denne udviklingsrejse i sin søgen efter fred. De skildrer, hvordan hun flytter sig fra at være offer for misbrug, overgreb, ulige relationer og fortielsens smerte, til i dag at stå stærkere og mere autentisk i livet og med værdierne ærlighed, kærlighed og tillid som sine faste ledestjerner.

Må bogen invitere læseren til at vende blikket indad og finde nye veje at gå på opdagelse ad. Må den vise, at sårbarheden er ufarlig for den som tør betræde livets arena med hele sit jeg.

Fra hjertet tak

Tak til alle jer som har fulgt mig på denne vej. Tak til min søn, som er blandt de største inspiratorer og en særlig fin vejleder på kærlighedens sti.

Tak til Lone Morch for billederne, Eva Ehler, ivimedia for bogens grafiske udtryk og Dorte Burhøj, swung for at støtte i processen med at sikre sproget , og at bogens fortælling folder sig ud.

Bogens indledning og baggrund

En kold dag i januar 2013 forandrede min verden sig for altid. Jeg var på vej ud ad døren for at køre til Randers, hvor jeg skulle møde den lokale Red Barnets afdeling med henblik på at blive præsenteret som den nye kommunikationsmedarbejder. I stedet fik jeg en besked, som på en gang både bekræftede min intuition, og som samtidig med ét slag trak tæppet væk under mig.

Svaret på mit enkle spørgsmål til ham, som netop var trådt ind af døren til vores fælles hjem, lå tungt i mellem os. Sammenholdt med tidligere beskeder i telefon og mailboks fortalte det mig også, hvad stilheden og de usagte ord imellem os havde skjult.

En hemmelighed som min indre stemme længe havde hvisket om, men som jeg havde ignoreret. Det gjorde for ondt at se. Fordi min største drøm var en dag at blive en lykkelig familie. Men det var kun en illusion. Kun en drøm. Og eneste udvej var nu en skilsmisse.

Få måneder tidligere havde jeg mistet mit job, og angsten for at en tredje ulykke skulle nå mig, lammede mig for en kort stund. Jeg græd, mens jeg lå på en lånt sofa og knugede min fireårige søn tæt ind til mig.

Sammen med foråret vågnede jeg langsomt igen, og begav mig ud på en rejse. Mit eneste mål var at forstå, hvorfor jeg altid sad tilbage som offer for overgreb, utroskab, misbrug og smertefulde relationer. Og hvordan jeg kunne ændre denne adfærd, så jeg i stedet fremover ville være herre i eget liv og stå stærk og autentisk med et åbent tillidsfuldt hjerte.

Det blev en rejse, hvor jeg undersøgte min opvæksts bagage. Hvordan den påvirkede min måde at være i verden på. Og min måde at indgå i relationer på. Hvor spejlet blev vendt og ansvaret taget hjem.

Søgende efter svar bevægede jeg mig rundt i forskellige verdener. Fra gestaltterapi og NLP til smuk og sanselig tantra. Rækken af kurser og workshops, som jeg deltog i, var lang og forskelligartet. Ønsket om at forstå var stærkt og samtidig min drivkraft til at fortsætte selvom det ofte gjorde ondt. Langsomt trådte jeg også ind i det spirituelle univers med engle, krystaller og en langsom overgivelse til en guddommelig vejledning.

Det blev en rejse, som gav mig håbet tilbage. Og en accept af at alting sker, fordi jeg skal lære noget. Fordi jeg skal vokse på min udviklingsvej. Det blev en rejse, hvor jeg for altid har ladet offerets tunge kåbe falde. Hvor jeg har bevæget mig fra at være den stille pige, som oftest gik bagerst til i dag at stå frem. Til at gå og stå stærkere og mere fri i verden med et åbent hjerte i tillid. Altid søgende og reflekterende.

Sagt om bogen

Enestående læsning – fra en umådelig renhjertet sjæl. Nøgent og ægte viser Inger vej, ind mod hjertets sandhed. Hendes ord nærer den vandrende sjæl, støtter den åndelige pilgrim; klare som Kilden de strømmer fra.

Eva Andrea, Forfatter

“Hvert menneskes liv er et eventyr skrevet af Guds finger”, sådan starter forfatteren bogen og dette citat af H.C Andersen spejler for mig de fleste af bogens refleksioner.

Forfatteren tager os med ind i en rejse mod selvforståelse og selvaccept i sin poetik og små fine novelleagtige, subjektive livsbekendelser. Vi starter med elefanten der viser sin sårbarhed og på samme tid styrke – og bliver båret igennem forskellige skriv om livets kår. Jeg finder mig specielt spejlet i afsnittet ‘Værdighed. Du behøver ikke at bevise noget – At blive født gør dig værdig til at være her’ – et stærkt manifest om eksistensberettigelse, hvilket burde være nr. 1 i alt dannelse fra vi træder ind på de første institutioner.

Jeg slubrer også afsnittene, ’At vågne’, ’Hjertets magi’ og ’Hudløs ærlig’, i mig. Stærke skriv om dramaer, tragedier og om kærlighed. Alle livsområder der skabes af meningsløsheden, friheden, isolationen og det at sige farvel. Og så handler bogen om det, at være menneske med alt hvad det indebærer.

Jeg er inspireret og vil anbefale bogen som et spejl på de eksistentielle livsvilkår, vi som menneske er givet og med det vil jeg slutte, som forfatteren starter, og henviser til senere i bogen – med en lille krølle “Hvert menneskes liv er et eventyr skrevet af Guds finger og denne finger er du som menneske bærer af’.

David BR Camacho, Stifter af Human Education Group, Aarhus

En smuk bog fyldt med sårbarhed, søgen, ærlighed, kærlighed, mod, opvågen , indsigt , refleksioner, genkendelse berigende og meget, meget mere. Tak – jeg tager bogen under armen på min rejse.

Inge Margrethe Sørensen, Reiki healer, Zoneterapeut og udøver af Soul Body Fusion at Reiki Healer

En sjælefuld og reflekterende dans, der leder ind i følelsesmættede rum, som kun det åbne hjerte har evne at heale. Det hjerte er Ingers. Så fin, sart og umådelig stærk en bog.

Annette Riggelsen, Coach, Healer og Intuitiv Mentor

Smukke Inger, Fra mit hjerte tusinde TAK for din fine bog, som nu er læst med et åbent hjerte . Whau hvor har hvert eneste af dine ord og kapitler ramt mig lige i hjertekulen! Jeg er så taknemlig for at have følelsen af at være kommet meget tættere på DIG! Mærker hvor VIGTIGT det er at DU har beriget verden med denne bog! Så ægte og fin og samtidig rå og autentisk i passende doser, så også det sensitive “system” kan være med. TAK FOR DIG! For mig er du SÅ meget SOMMERFUGL <3

Hanne Brosbøl, Speaker, Vejleder og Underviser

Kære Inger – Tak for ordene. Jeg har slet ikke så mange ord for, hvad eller hvem jeg er, så det har været SÅ dejligt at kunne genkende mig selv i mange af dine refleksioner og din fortælling. Du rører mig, og jeg får lyst til at røre dig. Tak <3 <3 <3

Laila Nysted Therkildsen, HSEQ Manager

Kæreste Inger – tusinde tak for din dybe og skønne bog. Det har fyldt mit hjerte at læse den. Du er så ærlig og modig at udtrykke alle dine dybeste sår og overgreb på en meget poetisk måde som rammer direkte hjertet.

Helle Kofoed, Kostvejleder og homøopat