Naturens orden. Hjertets lov. En fortælling om, hvordan naturen spejlede og støttede mit arbejde med værdiafklaring. Hvordan den guidede mig hjem til min essens og mine værdier som essentielle ledestjerner – i livet og i min forretning.

Vi var på en stille aftentur. Efterårets farver kunne anes i træerne som omgav os, og stien der førte ned til søen, hvor solens sidste stråler spejlede sig og efterlod guld på vandets overflade.

På turen passerede vi flere smukke gamle haver. Stilheden og disen efter flere timers regn omsluttede os. Mine øjne gled hen over scenen og blev fanget af en fugl.

Blot få meter væk sad den på græsset med et særligt udtryk, som fik mig til at stoppe op. Et kort øjeblik overvejede jeg, om den var syg. Lidt pinlig over ikke helt at genkende eller forstå, kaldte jeg på de andre.

‘Se’, sagde jeg til dem, mens jeg pegede og håbede, at de kunne forklare.

Men vi stod alle og kunne blot iagttage det sjældne syn. En sjælden invitation til at bevidne naturens orden.

Foran os udspillede sig en stille kamp om livet. Hovedpersonerne var en høg og en solsort.

På afstand så vi høgen sidde på brystet af solsorten. Bevægede solsorten sig, lignede det, at høgen blot trykkede lidt hårdere på solsortens brystkasse.

Efter nogle minutter var det overstået og høgen fløj op i de omkringliggende trætoppe med sit bytte. Snart faldt sorte fjer symbolsk til jorden.

Vores øjne fulgte med. For en kort stund vidne til naturens orden.

Mens vi fortsatte turen reflekterede jeg over det skete. Over naturens orden og den fysiske verden, hvor jeg lige nu træder mine skridt.

Jeg ønsker selvsagt ikke at være et billede på solsorten. Men lige så vigtigt ønsker jeg heller ikke at være et billede på høgen.

Naturen har sin orden. Må hjertet have sin lov.

Jeg gik med sætninger som:

Må det være naturligt at gøre plads til hinanden, så vi alle kan trække vejret frit og ubesværet.

Må det være naturligt at gå i verden i tillid til, at vi altid vil hinandens det bedste.

Må det være naturligt at hjertet er befriet for mistillid og bevæger sig let.