‘If Today Was Your Last Day on Earth and You Could Deliver a Final Speech, What Would You Say?’

Overskriften fangede med det samme min opmærksomhed, og mens jeg læste, mærkede jeg, hvor vigtigt et budskab den bragte.

Det var som alt støj forsvandt, mens noget fint langsomt tonede frem. Og med det en samtidig følelse af både sårbarhed og mod.

Modet til at dele min stemme, og det som jeg tror på. Sårbart fordi jeg deler fra mit inderste.

Dette er min tale …

Min passion er at hjælpe mennesker med større synlighed. At hjælpe med at dele unikke stemmer og budskaber. At sprede visdom som kan ændre vores verden.

Derfor har jeg i en årrække fungeret som sparringspartner for især solo-selvstændige med transformerende ord. Jeg har produceret podcast, hvor jeg har inviteret forfattere, foredragsholdere etc. til at dele deres budskab, og jeg har været involveret i en lang række events primært som koordinator og event manager.

Ofte er jeg blevet spurgt, ‘hvornår begynder du at dele din stemme og visdom?’

Hver gang har jeg slået det hen og tænkt, at min stemme ikke var tydelig og klar nok til at dele offentlig – at den ikke var vigtig. Jeg har forklaret (eller forsvaret), at jeg trives bedst bag scenen. Bag skærmen eller mikrofonen. Og helst ved siden af et andet menneske. Så jeg kunne gemme mig lidt.

‘Courage starts with showing up and letting ourselves be seen.’ – Brene Brown

Jeg er vokset op i en familie, hvor der sjældent var plads til min stemme. I stedet var det min fars som fyldte. Uanset den var lys eller mørk. Glædesfuld og let – eller det modsatte – dyster og tung.

Jeg lærte at være stille. Måske endda usynlig i perioder. Og de få gange hvor jeg glemte det, fik det store konsekvenser.

I mit voksenliv fortsatte jeg med at være stille – især i de nære relationer. De sjældne gange hvor jeg talte og delte min (indre) stemme, blev jeg oftest afvist med ord som fik mig til at tvivle på min dømmekraft og mit værd.

Sådan kunne det have fortsat.

Min stemme kunne for altid have været forblevet stille.

Men jeg vågnede og med det fulgte en voksende bevidsthed.

En bevidsthed som gjorde, at mine spørgsmål ændrede sig fra, ‘hvorfor var han mig utro’ til, ‘hvordan kan jeg være tro mod mig selv og mine værdier i mine relationer?’

At sætninger som, ‘hun behandlede mig respektløst’ blev til, ‘hvis jeg ønsker at behandle mig selv med respekt i denne relation, hvad kan jeg så gøre?’

At oplevelser som fik mig til at tænke, at et menneske ikke er seriøs omkring sit arbejde, blev en anledning til at undersøge, om jeg er seriøs med mit arbejde, mit life purpose – om jeg går med det, som hjertet fortæller mig.

En bevidsthed som har betydet, at jeg idag med mine mange spørgsmål, som inviterer til at reflektere over egne tanker og adfærd, hurtigt får vendt uro til indre balance. En bevidsthed som har medført større rummelighed for vores forskellighed, gødet følelsen af medfølelse og skabt indre fred.

Kommer jeg stadig til at pege, dømme eller sige noget grimt om andre mennesker?

Ja, det gør jeg. For jeg er kun et menneske.

Men jeg er blevet meget bedre til stoppe op og vende spørgsmålet, undersøge hvad der er på spil i mig – til at tage ansvaret hjem. Fra et vågent bevidst sted.

‘Who looks outside dreams; who looks inside awakes.’ Carl Jung

Min far har stadig den stærkeste stemme, når familien samles. Lytter jeg godt efter, bærer den også sorg og smerte over ikke at blive set.

Dette scenarie ønsker jeg ikke for hverken mig eller andre.

I stedet ønsker jeg, at alle kan dele sin stemme, sin unikke historie og budskab. Det kan forandre vores verden.

Må min tale og min stemme inspirere dig til at dele din.

Må den også være en kærlig invitation til at vågne og bevæge sig i verden med større bevidsthed.

Jeg tror på, at det er vejen til indre fred – og fred i verden!

‘If Today Was Your Last Day on Earth and You Could Deliver a Final Speech, What Would You Say?*

Er du nysgerrig på begrebet ‘den menneskelige bevidsthed’, så connect gerne på LinkedIn.

Her vil jeg dele min kommende podcast-serie, ‘Bevidste Stemmer‘, hvor jeg sammen med en række gæster undersøger, hvilken indflydelse vågen bevidsthed har for vores måde at være i verden på, og hvorvidt det er vejen til en mere bæredygtig fremtid og fred i verden.

*Fra artiklen forfattet af Robert Glazer, ELEVATE.