Sorg, når kærligheden bliver hjemløs

Sorg, når kærligheden bliver hjemløs

– Om at møde sig selv og hinanden i sorgen

Samtale salon torsdag den 14. marts 2024 med Kira Rosevig som gæst.

Tab, sorg og eksistentielle aftryk

Sorg er en del af det at være menneske og gå igennem livet. Den har mange ansigter og kan ramme os, når vi mister et menneske, som vi har holdt af. Et menneske som forsvinder ud af vores liv pga. dødsfald eller fordi relationen ophører. Sorg kan også opstå, uden at vi mister. Det er sorgen over det, som aldrig blev.

Svend Brinkmann beskriver sorgen som en nøgle, der kan anvendes til at låse op for det menneskelige sind. Psykolog og sorgforsker Mai-Britt Guldin skriver i sin bog, ‘Sorg’, at ‘sorg og glæde er tæt forbundne. De to følelser er hinandens forudsætninger og fuldender hinanden.’

Sorg er et stort felt at dykke ned i. Og det kan synes tungt, måske særligt nu hvor julen nærmer sig. Men det er også vigtigt at turde tale om sorgen. At rumme og favne den frem for at skubbe væk.

Derfor har jeg inviteret Kira Rosevig med til min næste samtale salon, hvor vi sammen vil skabe et rum med stilhed og stille stemmer. Og et rum til alle uanset behovet er at lytte eller sammen reflektere og samtale om sorg.

Det bliver en samtale salon, hvor vi blandt andet taler om:

  • Sorgens mange ansigter
  • Sorgens særlige sprog
  • Den dybe sorg og den stille sorg
  • Hvordan vi passer på os selv og hinanden i sorgen
  • Hvordan vi genfinder håbet og lyset, når mørket for en stund har sænket sig om os
  • Sorgens positive og eksistentielle aftryk – når sorgen åbner en iboende kraft, som peger fremad på trods af tab

Den praktiske ramme

Samtale salonen er som altid i 2 dele med en pause imellem. Den første del består af dels samtale mellem Kira og jeg, og dels samtale ved bordene.

I del 2 bliver der mulighed for, at du som gæst kan stille spørgsmål til Kira.

Intentionen med samtale salonen er at skabe et fint og trygt rum, hvor vi møder hinanden i åben og kærlig dialog. Og i samtaler som bidrager til refleksion og skaber ny indsigt.

Det er gratis at deltage i arrangementet, men tilmelding er nødvendig grundet begrænset antal pladser.

Du kan forudbestille Cafe Gayas samtalebuffet til særlig samtalesalon pris kr. 155 eller inkl. 1 glas kr. 200 (link samme sted som billet).

Om Kira Rosevig

Kira er holistisk psykologisk rådgiver og behandler med en passion for at skabe både et sprog men også et rum med tryghed, nærvær og tid, hvor mennesker, der er ramt af tab og sorg, kan læne sig ind for derfra igen at vende hjem til sig selv.

Din vært og arrangør

– er Inger Hjort, stifter af connecte, Spirituel trainer (HEG), NORDLYS MasterCoach (stud), podcastvært, -producer og -tilrettelægger samt forfatter til bogen ‘Den sensitive elefant’. Inger har et ønske om fra sit virke at inspirere til selvobservation og -refleksion som en vej til vågen bevidsthed, et stærkt personligt lederskab og en oplevelse af indre fred og tryghed.

Vi ses på Cafe Gaya.
Kærligst Kira og Inger