Indlæser Begivenheder

Silent Walk – en unik sanseoplevelse

En tur som starter ved Aarhus Domkirke og tager dig forbi en række skæve detaljer og hemmelige stille-steder i byen.

Samskabt stilhed (Silent Co-creation) er for mange et nyt begreb, men du kender det fra fx mindehøjtideligheden, hvor vi holder et minuts stilhed til ære for de døde. Denne aftalte stilhed er hverken akavet eller pinlig. Tværtimod opstår der et stærkt nærvær, ro, respekt og følelsen af samhørighed. Det er denne tilstand, vi skaber sammen på en silent walk.

Med den nævneværdige forskel at ingen behøver at dø for det. De fleste deltagere fortæller bagefter, at det ordløse mellemrum ikke kræver anstrengelse, men at det skaber en tryg ramme for en helt ny oplevelse af byen, de andre i gruppen og dem selv.

De taler også om en enorm befrielse i ikke at skulle “være på”, men bare være. På en Silent Walk bliver du IKKE bedt om at være mindful eller meditativ. Du må tænke alt det, du vil. Roen, koncentrationen og den “meditative tilstand” kommer helt naturligt, når blot alle i gruppen overholder den eneste regel: Hold mund.

[youtube id=”ThMiLIaRf4Y” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””][/youtube]

 

Konceptet kort

  • Kort introduktion
  • Gruppen guides i kollektiv stilhed gennem udvalgte steder i byen
  • Afrunding med mulighed for snak og deling af indsigter (meget populært punkt)

Praktisk info

Mødested: Hovedindgangen ved Aarhus Domkirke

Tid: Vi mødes kl. 14.30 og går med det samme, så kom gerne lidt før. Turen varer 2 timer.

Antal deltagere : Max 15 deltagere

Om Bastian Overgaard

Bastian Overgaard er foredragsholder og ekspert i at facilitere Silent Co-Creation. Hans mission er at vise mennesker og organisationer, hvordan systematisk brug af stilhed kan skabe optimale rammer for samarbejde, performance og autentisk kommunikation. (Det handler IKKE om mindfulness eller meditation.)

Bastian formidler sin mangeårige ekspertise omkring stilhed gennem en bred vifte af produkter, herunder foredrag, workshops og rådgivning – såvel som de helt særlige Silent Walks som været omtalt i bl.a. Politiken, Jyllands-Posten, UD&SE, Søndag, DR P1 og mange blogs.

Sideløbende med sin passion for stilhed har Bastian Overgaard mere end femten års erfaring som iværksætter og kommunikator. Bastian har introduceret og faciliteret Silent Co-Creation for blandt andre Ingeniørforeningen, Deloitte, Oticon, Københavns Kommune, Røde Kors og Danmarks Tekniske Universitet.

Det siger tidligere deltagere:

Pragtfuldt, livsbekræftende og stille.” – Synnøve Søe, Jyllands Posten

Ingen tvivl om, at jeg kommer tilbage. Kendte intet til begrebet “Silent Walk” inden, men det er ikke sidste gang, at jeg skal med.” – Mikael Bolmgreen

Normalt drøner vi jo selv rundt som mere eller mindre stressede mennesker, uden rigtig at observere hvad der sker omkring os. Nu fornemmede vi alt. Lyde, dufte, menneskene omkring os, og ikke mindst. Os selv.” – Malene Hasselblad

Stilheden føltes enormt befriende. Spændende at gå i en gruppe mennesker man ikke kender – uden at sige en lyd og alligevel føle en samhørighed.” – Torben Lindquist

Særligt Bastians silent walks var værdifulde i forhold til at se os selv med kundens øjne. Som virksomhed søger man ofte at tænke ud af boksen, men ved ikke hvordan. På Bastians Silent Walks, tænkte vi ud af boksen uden overhovedet at anstrenge os for det.” – Lasse Uldahl Borch, bestyrer, Danhostel Copenhagen Amager

 

 

 

Titel

Go to Top